Sport u BeograduAga Ciganlija

Ostali sadržaji

Povezani članci
turisticki vozic na adi ciganliji

Pozorište-igralište Robinzonovo ostrvo

"Robinzonovo ostrvo" je tematsko, otvoreno igralište, smešteno u ambijent tropskog ostrva. Sačinjeno od prirodnih matreijala i neobičnih igračaka, predstavlja autenti čnu pozori šnu scenu. Pored Robinzonove sojenice na pesku se nalaze ljuljaške, tobogan, penjalica, čamac-klackalia, vrteška…Koncept projekta je kroz igru i magiju pozorišta, približiti deci život u prirodi. Deca uživaju u uzbudljivim pustolovinama i avanturama Robinzona Krusoa kroz interaktivne predstave "Život na pustom ostrvu" i "Robinzon i pirati"...

Piknik prostor

Omiljeno mesto izletnika koji vole ručak u prirodi, opremljeno je zidanim roštiljima, klupama i stolovima, a nalazi se u blizini jednog od javnih kupatila, nadomak sportskih terena za košarku i tenis. Ujedno, ovo je jedini prostor na Adi, namenjen paljenju vatre i pečenju mesa.

Prevoz čamcima

Najstariji način dolaska na Adu Ciganliju, čamcem, moguć je svakodnevno tokom celoga dana. Od novobeogradskog Bloka 70 do Kupališta Beograd na Savi, stiže se za 10 minuta, žutim ili plavim čamcima za prevoz. Sa sobom na čamac možete ukrcati i bicikl.

Vozić

Idealan način da upoznate Adu Ciganliju razgledanjem, je da obiđete vozićem krug oko jezera. U toku polučasovne vožnje, kompozicija će vas provesti kroz šumu, kraj sporstskih terena, tobogana, bandžija, akva-ski centra, odbojkaških terena na pesku, a zatim pored plaže vratiti na početak putovanja.

Marina

Na Adi Ciganliji u Čukaričkom rukavcu nalazi se marina sa oko 400 priveza. U planu je da se na istom mestu izgradi nova marina sa svim pratećim sadržajima, što će obezbediti veći broj priveza čamaca i drugih plovila, a u pogledu nivoa usluga ispunjavaće svetske standarde.

Tagovi

ada ciganlija, rekreacija, piknik prostor, prevoz čamcima, turistički vozić, marina

Podeli ovo sa drugima na društvenim mrežama